A játékboltok polcain sok jó minőségű, esztétikus kivitelű, értelmes társasjátékot lehet találni. A minap figyeltem fel a Lego egy újítására, a legoelemekből készíthető társasjátékokra. Tetszett a sugalmazott gondolat, te magad is készíthetsz társast. Hogy a lego mennyire enged teret a saját ötletek megvalósításának, nem tudom. De bízzunk benne, hogy ahogyan a mentőautóból is építhető talicska, úgy ezekből is tervezhető egyéni változat.

"Készíts társast!" címmel egy sorozatot szeretnénk indítani, mivel társasjátékot készíteni jó. Mert...

  • Meg kell tervezni, és rajzolni.
  • Ki kell találni, meg kell állapodni a szabályokban, és ami a legnehezebb be is kell tartani őket.
  • Nem jó egyedül csinálni, mert túl nagy falat.
  • Együtt kell működni, meg kell hallgatni, győzni a másikat. (Nehéz tanulás ez!!!)
  • Egyértelmű a cél, miért csináljuk.
  • Sokáig élvezhető az eredmény.


Mondatfaragó
 

Az első ajánlathoz nem kell más, mint papír és ceruza. A játék nem túl eszközigényes, ezért ajánlott vonatozás, autózás idejére. De kiváló délutáni esőprogram is.

Készítsünk 5x10 darab üres kártyát. Így lesz 5 tízdarabos paklink. Az első paklira számokat, a másodikra tulajdonságokat, a harmadikra pedig állatneveket írjunk. A fennmaradó két paklira különböző színeket és formákat rajzoljunk.

A paklikat helyezzük el egymás mellett fejjel lefelé. Minden játékos húz minden pakliból egy kártyát, összesen 5 darabot.

A játékosoknak mondatot kell alkotni a kártyákon szereplő szavakkal. Mind az öt szónak benne kell lennie a mondatban. Ez alól a formakártyák kivételek, mert ott minden olyan alakú tárgy elfogadott, amilyen ábra a kártyán szerepel. Így került az alábbi példamondatba a mackósajt.

"Négy éhes medve mackósajt után kutat a zöld bokrok között."


A játék a gyerekek életkorának megfelelően nehezíthető, vagy könnyíthető. Nehezítés lehet, ha több kártyával, vagy nehezebb szavakkal játszunk. A kártyákra természetesen bármilyen kategóriákat írhatunk, növényeket, időpontokat, földrajzi helyeket, járműveket...., a sor tetszés szerint bővíthető, variálható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása