összeadás kivonásA játékhoz csak egy pakli francia kártya és egy konyhai óra kell. A játék akkor igazán pergő, ha ketten játsszák, de természetesen lehet többen is.


Keverjük meg a paklit, és fejjel lefelé tegyük le. Minden játékosnak ugyanannyi kártyát osszunk. Az osztás addig tart, míg a pakli el nem fogy. A játékosok maguk előtt kis kupacban tartják kártyáikat fejjel lefelé. A játékban a Bubi, a Dáma és a Király tízet ér, az Ász egyet.
 

A játék lényege:
Mindegyik játékos húz maga elől két lapot, felfordítja és mond egy műveletet a számokkal. Tehát ha valaki az 5-t és a 4-t húzta, akkor azt mondja 5-ből 4, az egy. Mindenki mond egy műveletet a saját számaival. Hogy összeadást, vagy kivonást kell-e mondani azt a játék kezdetén rögzítjük. Attól függően, mit akarunk gyakorolni. Az nyeri  kört és az összes kártyát, akinek nagyobb az eredménye. Tehát ha én ebben a körben 7-t és 2-t húzok, akkor én viszem mind a 4 lapot, mivel a 7-2=5.
 

Ha mindkét játékosnál ugyanaz az eredmény, akkor jön a „harc”. Újabb két lapot húznak, de most ellenkező műveletet kell végezni. Ha eddig kivonás volt, akkor össze kell adni, és fordítva. Aki ezt a párbajt megnyeri, mind a nyolc kártyát viszi.
 

Állítsuk be az órát 10-15 percre. Amikor az óra csörög, vége a játéknak. Mindenki megszámolja a lapjait. Az nyer, akinél több kártya van. Ha valaki idő előtt kifogy a lapjaiból, akkor a másik nyert.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása