tev 2011.12.14. 20:18

Készítsünk montázst

A montázs izgalmas műfaj, változatos sokféle technika használható, életkortól függetlenül megtalálhatja benne mindenki az alkotás örömét. A sok kis részből lesz egy új egész. A most ajánlott játék egy olyan tevékenység, ami nem igényel különösebb kézügyességet, de alaposan meg tudja mozgatni a fantáziát.

Gyűjtsünk minél több színes magazint, és vágjuk ki belőlük a képeket. DSC00231.jpgNem is kell feltétlenül teljes képeket kivágnunk, elegendőek képrészletek is.
Jó ha van ilyen is, olyan is a készletünkben. A kivágott képeken kívül ragasztóra, rajzlapra és színes ceruzákra van még szükségünk.

A feladat, hogy néhány képrészlet felhasználásával alkossunk egy képet. A képrészleteket  ki lehet választani szabadon tetszés szerint, vagy vakon húzni a gyűjteményből. Választhatunk egymásnak is képeket, minden megállapodás kérdése. Mint ahogy az is, hogy hány darab képet használunk fel. 

DSC00230.jpg

Ha kiválasztottuk a képeket, akkor érdemes egy kicsit nézegetni, mi is van rajta valójában. Ezután következhet az alkotás, ragasztás, rajzolás. Ne elégedjünk meg a kép felragasztásával és néhány vonallal történőDSC00229.jpg kiegészítésével. Törekedjünk rá, hogy egy megkomponált, valamilyen gondolatot kifejező, megragadó alkotás szülessen.

 

 

Ha elkészült a kép, mindenki elmondhatja a történetét, milyen pillanatot örökít meg éppen az alkotás. Történetek leírhatók, több kép esetén egymásba is fűzhetők.

 

Jó játékot kívánok mindenkinek!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása