tev 2012.05.29. 19:25

Társasjáték gyorsan

Közeleg a nyári szünet, gyakran adódhat, hogy a gyermeket hirtelen nincs hova tenni. Marad végső megoldásként a legegyszerűbb dolog, reggel leadni a nagyihoz, vagy bevinni a munkahelyre. A nagy sietségben elfelejtünk betenni valami játékot, amivel elüthetné az időt a gyermek napközben. De nyaraláskor is előfordulhat, hogy épp a kedvenc társas marad otthon. Most egy nagyon gyorsan, egyszerűen kivitelezhető megoldást szeretnénk bemutatni erre a reménytelennek tűnő helyzetre.

Nem kel hozzá más, mint néhány színes lap, néhány legódarab, ezt helyettesíthetjük színes gémkapoccsal, vagy radírral, és egy pénzérmére.

paint-chip-game-pieces.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A színes lapokból a képen látható módon, pályát építünk. A legóépítményeink lesznek a bábok, a pénzérmével a dobókockát helyettesíthetjük. Egy nagyobb kártyával kijelöljük a startot és a célt. A pálya többi mezőjére mindenféle feladatot írhatunk magunknak. A viccestől a komolyig, bármi felkerülhet. Írhatunk olyat például, hogy "Mondj öt autómárkát!", "Csinálj tíz guggolást!", "Menj végig a szobán a fejeden egy párnával!", "Legyél robot!" stb.

paint-chip-game.jpg

Hogy ki mennyit lép, azt a pénzérmével határozzuk meg. A játék elején megállapodhatunk abban, hogy hány lépést ér a fej, és hányat az írás. Ezután nincs más dolgunk, mint feldobni a pénzt és lesni, hogy melyik felével esik le. Minden egyes új mezőre lépve, az ott leírt feladatot kell teljesíteni. Az nyer, aki előbb célba ér. Az is kölcsönös megállapodás kérdése, hogy mi jár azért, ha valaki nem jól teljesíti a feladatot, például kimaradhat egyszer a dobásból, vissza kell lépnie néhány mezőt.

paint-chip-game-2.jpg

Mint minden házi készítésű játéknál, a játék örömét nemcsak a pályán való végigmenés, vagy a győzelem adja, hanem a közös alkotásé. Ezért hagyjuk, a gyerekeket minél jobban kiteljesedni. Hadd találjanak ki ők minél több feladatkártyát a játékhoz. Mivel a játék elkészítése már önmagában is egy jó móka, ajánljuk születésnapi zsúrokra, hosszú időre jól le lehet kötni a gyerekeket ezzel a foglalatossággal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása