tev 2011.05.20. 08:00

Cipők csatasorba!

Vegyünk elő egy nagy ruháskosarat. Kérjük meg a gyerekeket, hogy gyűjtsék össze a kosárba a lakásban található cipőket. Kíméletes bánásmódot igénylő ünneplősöket rejtsük el jól előtte.

Majd kérjük meg őket, hogy egy nagy helyiségben rakják ki egymás után szép sorba a cipőket. A hosszú cipőkígyó szobákon át is tekereghet.

Majd menjünk végig a soron és számoljuk meg hány darab cipőből áll a kígyó. Megszámolhatjuk, hány darab barna, kék, vagy akármilyen színű cipő van a sorban.

Párba rendezhetjük őket, a párokat nagyság szerint újra sorba rendezhetjük. Csoportosíthatjuk a párokat aszerint, melyik kié. Megszámolhatjuk, kinek hány pár cipőjét vontuk be a játékba.

Ha több gyerekkel játszunk, akkor nagyon izgalmas párkeresőset is játszhatunk. A játékhoz a cipőkön kívül egy kendőre, és némi játéktérre van szükségünk. A párokat keverjük össze, és egymástól távol helyezzük el a padlón. A kereső játékosnak kössük be a szemét a kendővel. Feladata, hogy bekötött szemmel találjon párt a cipők között. Ha sikerrel járt, a következő kisgyerek lesz a párkereső.

Ha családon belül, közeli hozzátartózók játszanak együtt, nehezíthetjük a feladatot úgy, hogy a megtalált cipőpárról bekötött szemmel azt is meg kell mondani, hogy kié.

A játék végeztével természetesen a gyerekek feladata a cipők helyre rakása is.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása