tev 2012.06.03. 16:33

Késsel, villával

p_101140642.jpgAz az idő talán elmúlt, amikor a kislányok hónuk alatt nehéz könyvekkel szigorú nevelőnők felügyelete alatt tanulták az asztali etikettet. Kínosan ügyelve arra, hogy az evőeszközök használata során megfelelő szögben álljon a könyök.

Ha ma már az asztali etikett nem is olyan szigorú, azért késsel, villával minden gyereknek meg kell tanulnia bánni. És ez nem is olyan egyszerű. A mindennapos közös étkezések háttérbe szorulásával, a gyorsan kapjunk be valamit elterjedésével egyre kevesebb alkalom és szülői türelem jut ennek megtanulására. Ha nem adjuk meg a közös étkezéseknek a módját, nem lesz annyira fontos a hogyan.

Ezek között az átalakuló szokások között a leleményes cégek és designerek nem hagyják a szülőket mindenféle segítség nélkül.

Itt van mindjárt ez a bambuszból készült tálca, ahová puzzle-szerűen illeszthetőek a helyükre az evőeszközök.

 

funfam3-e1307396611672.jpg

 

De ez az alátét szett is nagyon mutatós. Mindennek a helye fel van festve, a legfontosabb étkezési szabályok pedig a körben futó kereten vannak összegyűjtve. Olyanok mint: „Ne beszélj teli szájjal!”, „Lassan egyél!”, „Csukott szájjal rágd meg az ételt!”

 

1-lovelymanners.jpg

2-lovelymanners.jpg

 

Ez egy egyszerűbb minimalista példány.

 

4a_1.jpg

 

Természetesen nemcsak gyárilag készített változatokat használhatjuk, hanem mi magunk is rajzolhatunk egyet.

 

placemat.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása