tev 2011.09.16. 20:09

Mi van a képen?

Egy könnyen kivitelezhető vidám játékot ajánlunk, amely fejleszti a gyerekek nyelvi készségét. Nagy odafigyelést és pontos megfigyelést igényel a részvevőktől. A játék sikerének záloga a játékosok közötti szoros együttműködés.
 
A játék menete:
 
Ez egy páros játék. A játékosok egymással háttal leülnek, úgy hogy hallják egymást. A legjobb, ha a két szék háttámlája érintkezik egymással.
A páros egyik tagja kap egy képet, amit úgy kell tartania, hogy csak ő lásson. A páros másik tagja kap egy papírt és egy ceruzát.
 
A páros azon tagjának, akinél a kép van az a feladata, hogy minél pontosabban, részletgazdagabban mondja el társának a képet, akinek az a feladata, hogy társa elmondása alapján minél tökéletesebb másolatot készítsen az eredeti képről.
 
A képet leíró, elmesélő játékos kézmozdulatokkal nem segítheti a rajzoló munkáját. Természetesen a rajzoló fél feltehet kérdéseket partnerének a képpel kapcsolatban, melyekre pontos, részletes választ adhat a mesélő.
 

A játék végén összevethetjük az eredeti képet a másolattal. A játék játszható újságokból kivágott képekkel, de színes érdekes úgy is, ha a gyerekek saját rajzaikat mesélik el társuknak. Ezt is, mint minden páros játékot érdemes szerepcserével játszani. A játék elején rögzítsük a legfontosabb szabályt kukucskálni, lesni tilos. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása