kártyaMik is azok a prímszámok?  A következőkben egy nagyszerű játékot ajánlunk prímszámok gyakorlására.  A prímszámok mint tudjuk, azok a számok, amelyek eggyel és önmagukon kívül más számokkal nem oszthatóak. (Pl. 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19 …. Figyelem az 1 nem prímszám!!!)

A játékhoz nem kell más, mint egy pakli francia kártya. A játékban az Ász egyet, a Bubi tizenegyet, a Dáma tizenkettőt, a Király pedig tizenhármat ér. 

Először keverjük meg a paklit, és osszunk minden játékosnak öt lapot. A maradék kártyákat tegyük, hátlapjukkal felfelé, egy pakliban az asztal közepére. A játékosok felváltva tesznek le a kezükben lévő lapokból az asztalra.

Egyszerre egy, vagy több lapot is le lehet rakni. Lerakni csak akkor lehet, ha a lap, vagy a lapok összege prímszám. Minden körben kötelező lapot letenni. Ha a lerakott lap(ok) nem ad(nak) prímszámot, addig kell a középről, a lapokból felhúzni, míg nem sikerül teljesíteni a feltételt.

A játék addig tart, míg a középre helyezett pakli el nem fogy. Az a játékos nyer, akinek a játék végén kevesebb kártya marad a kezében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása