tev 2011.07.08. 23:25

Színvarázs

A nyári szünetben is fontosnak tartjuk a tanulást. Úgy, ahogyan mi értelmezzük: kérdezni, kutatni csinálni. Nyári ajánlatainkkal arra szeretnénk ötleteket adni, hogyan lehet a felfedezés, a kutatás örömét megízleltetni a gyerekekkel. Nyáron talán erre is több idő jut. 

A múltkorihoz hasonlóan, most egy könnyen elvégezhető otthoni kísérletet szeretnénk ajánlani, a neve Színvarázs. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek bármelyik nagyobb élelmiszerboltban.

Kellékek:

  • 1 db tál
  • tej
  • ételfesték
  • mosogatószer
  • fülpiszkáló

A leírás helyett egy kisfilmmel tesszük érthetőbbé a teendőket.

 

Kisebb gyerekekkel pusztán a látvány kedvéért érdemes a kísérletet megcsinálni. Fontos, hogy a varázslatot maguk a gyerekek végezzék el. Engedjük őket csepegtetni a festéket, nem baj ha először a pacák összefolynak. Ne feledjük a jelszót: kutatni, csinálni.

Nagyobbakkal már érdemes megbeszélni azt is, mi miért történik. Ők már meg tudnak érteni olyan bonyolult fogalmakat, mint például a felületi feszültség. Egy apró lépés, mellyel érthetőbbé, élvezhetőbbé tehetjük a fizikatanulást, az inkább a művészetek iránt vonzódó gyerekek számára is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása